niedziela, 12 czerwca 2016

Ryż z kurczakiem i warzywami

 Ryż z kurczakiem i warzywami  

Czas przygotowania: 30 minut
Składniki 1 porcja

Przygotowanie
Ryż gotujemy w osolonej wodzie. Kurczaka kroimy w kostkę. Obieramy fasolkę i kroimy na mniejsze kawałki, po czym gotujemy razem z brokułem (fasolka 20 minut, brokuł 8 minut). Marchewkę ścieramy na tarce, czosnek przepuszczamy przez wyciskacz. Po podsmażeniu mięsa dodajemy na patelnię wszystkie pozostałe składniki i całość skrapiamy sosem sojowym. Danie gotowe. Idealne aby zabrać w pojemnikach do szkoły lub do pracy. Smacznego!
Wartości odżywcze
Białko: 47g
Węglowodany: 80g
Tłuszcze: 14g
Energia: 661 kcal
Przepis skopiowany ze strony:  http://www.fitness-food.pl/blog/2013/ryz-z-kurczakiem-i-warzywami/

5 komentarzy: